{ "title": "Tabanca İşareti ve Anlamı", "image": "https://www.defineisareti.gen.tr/images/tabanca-isareti-ve-anlami.jpg", "date": "19.01.2024 21:11:10", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tabanca işareti ve anlamı, birden çok anlama sahip bu işaret Osmanlılar tarafından da kullanılan bir yöntemdir. Bu işaretin etrafındaki nesnelerin incelenmesi çok önemlidir. Tabancanın kayaya işlenme şekli ve yönü bize define ile ilgili ipuçları verir. Eğer ki tabanca güneye bakıyorsa baktığı yönde mutlaka bir ark vardır ve bu ark bir pınardan besleniyordur. Bu pınar kışın akar yazın ise kurur. Suyun arktan ayrılan yerine bakarak hizaladığınız bakış açısı içerisine bir kaya belirecektir. Bu kaya genelde o bölgeye ait bir kaya değildir. Kayanın baktığı yönle tabancanın baktığı yön aynıdır. Buda size ikisi arasında gömü olduğunu belirtir.

Tabanca işaretinde ilk önce ön tarafı incelenmelidir. Ön taraftan sonuç alınamaz ise diğer yönlere bakılır. Tabancanın kabza bölümü incelenir. Burada çizilen ince kanallar bize ne tarafa bakmamız gerektiğini gösterir. Bu bazen ayak izi gibi bize son noktayı da gösterebilir. Eğer ki görülen işaret eşkıya işareti ise bu bölge 2. Bölgedir. Birçok tabanca işareti çoğu zaman dimdik karşıya verilmiştir. Tabancanın yönü tıpkı ok işaretlerindeki gibi karşıya doğrudur. Tabancada çizgiler genel olarak ters istikameti verir. Kabza kısmında bulunan çizgiler bu yüzden önemlidir.

Tabanca işareti ve anlamını çözme yolları
Tabanca işareti ve anlamı bakımından kayalara resmedilme amaçları genel olarak eşkıyalar tarafından kullanılan bir define işareti yöntemidir. Bazen tüfek de define işareti olarak kullanılır bununda amacı gömünün işaretten en az 60-70 metre uzaktaki noktalarda olduğunu göstermek için yapılır.

Bir diğer anlamda ise

Patlamış tabanca: Osmanlı gömüsü olup işarete gömü mesafesi 40 arşına tekabül eder. Bu da ortalama işaretle gömü arasında 25 metre civarındadır.

Patlamamış tabanca: bu tabanca işareti ise 70 arşına karşılıktır. Bu ölçümde ortama 45 adım civarındadır.
" } ] }